Skip to main content
Uncategorized

Διπολική και COVID-19: Συμβουλές για τη διαχείριση και πώς να αντιμετωπίσετε

By March 31, 2023No Comments

Διπολική και COVID-19: Συμβουλές για τη διαχείριση και πώς να αντιμετωπίσετε

Η διπολική διαταραχή είναι μια σοβαρή κατάσταση ψυχικής υγείας στην οποία ορισμένα άτομα βιώνουν εναλλασσόμενες περιόδους υψηλών ενεργειακών επιπέδων και εξαιρετικά χαμηλής διάθεσης. Τα άτομα με διπολική διαταραχή μπορούν να βρουν την πανδημία Covid-19 και την προκύπτουσα κλειδαριά να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαχειριστούν.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι της κατάστασης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν δύο διαφορετικές ψυχικές καταστάσεις διπολικής διαταραχής: μανιακή και καταθλιπτική. Η διάρκεια αυτών των ψυχικών καταστάσεων και πόσο γρήγορα μετακινούνται πέρα και πίσω ποικίλλουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη μορφή διπολικής διαταραχής.

Μερικοί άνθρωποι ενδέχεται να μην βιώσουν διακόπτες μεταξύ των αντίθετων διαθέσεων, ενώ άλλοι μπορούν να κουνήσουν από το να ξοδεύουν χρήματα άγρια και να ξεκινήσουν πολλά νέα έργα και δραστηριότητες για να μην μπορούν να βγουν από το κρεβάτι και να εξετάσουν την αυτοκτονία.

Σε περίπου το 82,9% των ατόμων με διαγνωσμένη διπολική διαταραχή, η κατάσταση προκαλεί περιοδικά “σημαντική βλάβη” στη ζωή και τη λήψη αποφάσεων. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, περίπου το 2,8% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν τη διπολική διαταραχή κάθε χρόνο και το 4,4% το έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η πανδημία και η κλειδαριά του Covid-19 έχουν προκαλέσει τεράστια κοινωνική και οικονομική διαταραχή. Τα άτομα με διπολική διαταραχή και εκείνοι που φροντίζουν και γι ‘αυτούς αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις σε αυτή την πρωτοφανή εποχή. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι δύο παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν ο ένας τον άλλον και πώς να αντιμετωπίσουν.

Πώς μπορεί η πανδημία Covid-19 να επηρεάσει εκείνους με διπολική διαταραχή;

Η πανδημία Covid-19 παρουσιάζει άτομα με διπολική διαταραχή, καθώς και τους φίλους, την οικογένεια και τους παρόχους φροντίδας, με πρόσθετα προβλήματα και ζητήματα. Αυτά προκύπτουν από τους ακόλουθους παράγοντες: η κανονικότητα και η δομή είναι πολύ σημαντικά για τα άτομα με διπολική διαταραχή και μπορεί να είναι δύσκολο να έρθουν κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διαταραχής.

 • Η συνεπής θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με διπολική διαταραχή, αλλά η απομόνωση και η καραντίνα μπορεί να παρεμβαίνουν σε τακτικά ραντεβού και να λαμβάνουν φάρμακα εγκαίρως.
 • Η κοινωνική απομόνωση απομακρύνει τους ανθρώπους με διπολική διαταραχή από τα δίκτυα υποστήριξής τους.
 • Ο φόβος της ασθένειας και των ανησυχιών για την υγεία των αγαπημένων μπορεί να αυξήσει την ανάδευση.
 • Η απώλεια ζωής σε μαζική κλίμακα και θλίψη για την εξαφάνιση ενός τρόπου ζωής μπορεί να φαίνεται συντριπτική σε κάποιον σε ένα καταθλιπτικό επεισόδιο διπολικής.
 • Η απομόνωση ή κάτω από καραντίνα μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους ανθρώπους που βιώνουν μανία ή υπομανικά επεισόδια.
 • Ωστόσο, οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν μέτρα για τη διαχείριση αυτών των ζητημάτων.

  για να βοηθήσετε στη στήριξη της ψυχικής σας ευεξίας και της εμφάνισης των αγαπημένων σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, επισκεφθείτε τον αφοσιωμένο κόμβο ψυχικής υγείας για να ανακαλύψετε περισσότερες πληροφορίες που υποστηρίζονται από την έρευνα.

  Συμβουλές και προφυλάξεις

  Οι ακόλουθες στρατηγικές αντιμετώπισης μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με διπολική διαταραχή να περιηγηθούν προληπτικά τα πιθανά προβλήματα του Covid-19 και του Lockdown:

  • Αναγνωρίζοντας ότι αυτές είναι αγχωτικές στιγμές κατά τις οποίες είναι κατανοητό να αισθάνεσαι ανησυχούν
  • Εκτιμώντας ότι ο στόχος είναι να είναι σε θέση να διαχειριστεί τα συναισθήματα καθώς εκδηλώνονται
  • δημιουργώντας ένα χρονοδιάγραμμα για εργασία, χαλάρωση και Σύνδεση με τους φίλους και την οικογένεια, διατηρώντας παράλληλα τα σωστά φυσικά μέτρα αποστασιοποίησης
  • Τρώγοντας κανονικά, υγιεινά γεύματα
  • δημιουργώντας και ακολουθώντας τις καλές συνήθειες ύπνου
  • Ημέρα
  • παραμένοντας σωματικά ενεργή με το περπάτημα, το τρέξιμο, την ποδηλασία ή τη χρήση δωρεάν επιλογών άσκησης σε απευθείας σύνδεση
  • προσπαθώντας να μετακινήσετε τις συνεδρίες θεραπείας online – η εικονική θεραπεία είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε τους Οι συνήθεις συνεδρίες
  • συνεργάζονται με ένα φαρμακείο για να οργανώσουν την παράδοση φαρμάκων
  • κάνοντας διάφορες δραστηριότητες χαλαρωτικής και συναρπαστικής, από το μαγείρεμα μέχρι την ανάγνωση για να κάνουν παζλ σταυρόλεξες

  Θεραπεία

  Η διπολική διαταραχή είναι γενικά μια χρόνια κατάσταση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Ωστόσο, είναι δυνατόν να διαχειριστείτε την κατάσταση και να οδηγήσετε μια πλήρη και παραγωγική ζωή. Το κλειδί είναι να βρεθεί ο σωστός συνδυασμός θεραπειών και διορθωτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων και των υγιεινών μέτρων του τρόπου ζωής, και να κολλήσει μαζί τους. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιτευχθεί αυτό, έτσι οι φίλοι και η οικογένεια πρέπει να είναι υπομονετικοί και να παραμείνουν υποστηρικτικοί.

  Τα φάρμακα που χρησιμοποιούν οι γιατροί για τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής περιλαμβάνουν:

  • Stabilizers διάθεσης
  • Αντιψυχωσικά
  • Τα φάρμακα κατά του άγχους
  • AIDS SLEEP

  Σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, η Talk Therapy μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη υποτροπών και στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής των ατόμων με διπολική διαταραχή. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19, πολλοί θεραπευτές προσφέρουν επιλογές θεραπείας στο διαδίκτυο.

  Μάθετε περισσότερα για την εικονική θεραπεία εδώ.

  Έρευνα έχει δείξει ότι οι παρεμβάσεις του τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των ατόμων με διπολική διαταραχή. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή
  • Να πάρει επαρκή άσκηση
  • Ενίσχυση της θετικής αυτο-κίνησης

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές του τρόπου ζωής και τις φυσικές θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν στα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής εδώ.

  Πότε να ζητήσετε βοήθεια

  Εάν οι φίλοι και η οικογένεια εκφράζουν ανησυχίες για την ψυχική υγεία ενός ατόμου, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγειονομικής περίθαλψης. Κάνοντας αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, όταν μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρηθούν τα πιθανά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας από την αποχώρηση από τον έλεγχο.

  Πριν από την αναζήτηση βοήθειας, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για το ιστορικό σωματικής και ψυχικής υγείας ενός ατόμου. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της θεραπείας.

  Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά των ατόμων με διπολική διαταραχή διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της κατάστασης ή άλλων προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη, το άγχος ή η κατάχρηση ουσιών.

  Είναι καιρός να ζητήσετε βοήθεια εάν ένα άτομο παρουσιάζει κάποιο από τα παρακάτω σημάδια ενός μανιακού επεισοδίου και διαρκούν για λίγες μέρες ή περισσότερο:

  • Μιλώντας πολύ Περισσότερο από το κανονικό με έναν ασυνήθιστα ενθουσιασμένο τρόπο
  • Δεν είναι σε θέση να κοιμηθεί, ή να σκεφτεί κανείς ότι ο ύπνος είναι περιττός
  • αγωνιστικές σκέψεις
  • υπερβολική εμπιστοσύνη και ευφορία
  • συμπεριφέροντας παρορμητικά και απερίσκεπτα

  Ομοίως, εάν ένα άτομο παρουσιάζει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα σημάδια ενός καταθλιπτικού επεισοδίου για λίγες ή περισσότερες ημέρες, είναι καιρός να ζητήσετε βοήθεια:

  • Τα συναισθήματα της απελπισίας και της απελπισίας
  • Έλλειψη ενδιαφέροντος για πράγματα που είχαν προηγουμένως απολάμβαναν μια αδυναμία να εστιάσουν τις σκέψεις τους ή να συγκεντρωθούν
  • Οι αλλαγές στον ύπνο, το φαγητό ή τις συνήθειες κολύμβησης
  • συναισθήματα άχρηστης

  Εάν ένα άτομο έχει σκέψεις αυτοκτονίας, είναι σημαντικό να λάβουν άμεση βοήθεια.

  Πρόληψη αυτοκτονίας

  Εάν γνωρίζετε κάποιον που διατρέχει άμεσο κίνδυνο αυτοτραυματισμού, αυτοκτονίας ή βλάπτοντας άλλο άτομο:

  • Ρωτήστε τη σκληρή ερώτηση: «Σκέφτεστε αυτοκτονία;»
  • Ακούστε το άτομο χωρίς κρίση.
  • Καλέστε το 911 ή τον τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης ή να μιλήσετε με το 741741 για να επικοινωνήσετε με έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο κρίσης.
  • Μείνετε στο άτομο μέχρι να φτάσει η επαγγελματική βοήθεια.
  • Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν όπλα, φάρμακα ή άλλα δυνητικά επιβλαβή αντικείμενα.

  Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει σκέψεις αυτοκτονίας, μπορεί να σας βοηθήσει μια ανοικτή γραμμή πρόληψης. Το 988 αυτοκτονία και η Lifeline Crisis είναι διαθέσιμα 24 ώρες την ημέρα στο 988. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, οι άνθρωποι που είναι δύσκολο να ακούσουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την προτιμώμενη υπηρεσία αναμετάδοσης ή την κλήση 711 και στη συνέχεια 988.

  Κάντε κλικ εδώ για περισσότερους συνδέσμους και τοπικοί πόροι.

  Περίληψη

  Η διπολική διαταραχή είναι μια σοβαρή κατάσταση ψυχικής υγείας που μπορεί να προκαλέσει τους ανθρώπους να κυκλοφορούν μεταξύ των περιόδων υπερ -ενθουσιασμού και κατάθλιψης. Ορισμένα άτομα θα βιώσουν μανιακά επεισόδια χωρίς περιόδους κατάθλιψης.

  Η διπολική διαταραχή μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων, αλλά είναι δυνατόν να το διαχειριστεί με φαρμακευτική αγωγή, θεραπεία και υγιεινό τρόπο ζωής.

  Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, τα άτομα με διπολική διαταραχή πρέπει να καταβάλουν ειδικές προσπάθειες για να διατηρήσουν τη θεραπεία τους και να διατηρήσουν ένα χρονοδιάγραμμα που υποστηρίζει την υγεία τους.

  • Ψυχική υγεία
  • Γρίπη/κρύο/sars
  • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιούς

  Ιατρικά νέα έχουν σήμερα αυστηρά Προμήθειες κατευθυντήριες γραμμές και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.